Zoete aardappel

Zoete aardappel

Ik was al fan van aardappeltjes uit de oven, maar de laatste tijd is daar een andere variant bijgekomen: de bataat oftewel zoete aardappel. Deze oranje aardappel is stiekem geen aardappel maar een groente en zo gezond dat ‘ie tot de superfoods wordt gerekend. En dus heel erg lekker! Omdat het zo lekker zoet is, gaat het ook bij de kleinste mondjes naar binnen kan ik uit ervaring zeggen :)

Goed bezig

Wat ook fijn is: de zoete aardappel bevat veel minder koolhydraten dan de gewone pieper en zorgt niet voor een suikerpiek, dus handig als je op je gewicht let en voor diabetici. Voor de kenners: het heeft dus een lage glycemische index. Daarnaast zit het bomvol vezels en vitamines. Kan op je to-cook-list dus!

How to eat?

Als je even googelt op ‘zoete aardappel’ krijg je tal van recepten maar ik vind ze redelijk simpel het lekkerst: in lange repen snijden, even voorkoken, in een ovenschaal husselen met olijfolie of kokosolie en gooi er lekker wat paprikapoeder, knoflookpoeder en versgemalen zeezout en zwarte peper overheen. Ongeveer 20 minuutjes op 225 graden zo’n beetje, afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.