Zoek die schat!

Zoek die schat!

Soms vertel ik aan mensen dat ik af en toe geocache. En dan kijken ze net zo verwonderd als jij nu waarschijnlijk doet :-) Maar het is echt leuk, bijvoorbeeld als je – net als ik – niet van ‘doelloos’ wandelen houdt. Of als je gewoon graag buiten bent, met of zonder kids.

Wat is het?
Geocachen is eigenlijk schat zoeken. Iemand verstopt een ‘cache’ op een plek en zet de coördinaten online op: www.geocaching.nl, met een korte omschrijving. Bijvoorbeeld hoe lang de wandeling is en waar je de auto kunt parkeren. Jij kunt die coördinaten op je GPS-apparaatje zetten en op zoek gaan naar de cache. Soms moet je zelfs puzzelen om de eindcoördinaten bij elkaar te verzamelen. Caches zijn soms groot (bijv. een legerkist begraven in de grond), soms klein (bijv. een fotorolletje in de heg). De mensen die een cache neerleggen zoeken vaak leuke plekjes uit, of zorgen voor een afwisselende wandeling. En écht, geoaches liggen overal. Ook bij jou in de buurt. Misschien wel bij je in de straat! Vul zelf maar eens hier je woonplaats in en laat je verbazen!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier voor meer informatie. En wil je het eens proberen? Op de meeste smartphones zit gewoon een GPS-functie, waar je het prima mee kunt uitproberen!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.