Strijkkralen

Strijkkralen

Als ik bij mijn ouders de zolder op duik vind ik misschien nog wel een voorraadje strijkkralen, naast de origami waarschijnlijk :) En ook de strijkkralen zijn bezig met een comeback zo lijkt het. Want hier en daar duiken ineens mooie plaatjes op van creaties van strijkkralen. En nou word ik niet meteen enthousiast van de poppetjes en figuurtjes die ik zelf vroeger maakte. Maar als je eens verder kijkt, kom je toch ineens heel veel leuks tegen!

Onderzetters maken

Een leuk diy-projectje met strijkkralen vind ik het maken van onderzetters. In de vorm van ijskristallen (zie deze blog Color it Pink) bijvoorbeeld. Of in zachte pastelkleuren met bloemen en ruitjes bijvoorbeeld, zoals deze van My Poppet. Een tip: zoek eens op borduurpatronen als je wat inspiratie kunt gebruiken. Dat werkt goed als je je strijkkralen in patronen wilt leggen.

Meer strijkkralen op Pinterest

Ik heb even een bord gemaakt op Pinterest, voor nog meer leuke ideeën met strijkkralen. Echt even kijken, want er gaat een wereld voor je open als je nog in de jaren 80/90 modus zit!

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.