Stedentrip Maastricht

Stedentrip Maastricht

Een paar jaar geleden ben ik al eens in Maastricht geweest, maar eigenlijk wist ik er niet zoveel meer van. Samen met vriendin Helmie heb ik de stad vorig weekend weer herontdekt, natuurlijk gewapend met ons 100% reisboekje. En wat is Maastricht (en omgeving) eigenlijk leuk! Bij het vertrek ’s ochtends kwamen we er eigenlijk pas achter dat onze Bed & Breakfast in België zat, op 6 km van Maasticht. Dat bevorderde het vakantiegevoel :) We verbleven 3 nachten in Rue Haute, een heerlijke accommodatie gerund door Ilonka en Marc. Ze hebben een mooi licht huis, met een enorme tuin en een schat van een hond. De eerste avond zijn we zelfs bij hun tafel geschoven, voor een 3-gangen diner met passie klaargemaakt door Ilonka. Aanrader! Net als de verse Limburgse vlaai die elke ochtend (ahum!) bij het ontbijt geserveerd wordt.

Het grootste dilemma van het weekend was wel: welke restaurantjes gaan we proberen? Want wat een keus! Maar deze 2 kunnen we je aanraden. Ga zeker naar Witloof, alles aan dat restaurant maakt je vrolijk. De inrichting, het personeel en het menu. Yum! Op maandagavond belandden we bij een écht fijn Italiaans restaurant: Il Giardino. Heerlijke pasta’s en probeer ook vooral de Antipasto vooraf!

Oja en dan nog één must-see als je in Maastricht bent, misschien wel de mooiste boekwinkel van Nederland in de Dominikanerkerk. Daar vergeet je gewoon echt even de tijd, ik wel tenminste. Totdat een verkoopster tegen me zei: ‘wilt u een keus maken, want we gaan zo sluiten’…

 

 

1 Reactie
  1. You made some clear points there. I looked on the internet for the subject matter and found most guys will approve with your website.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.