Podcast verslaving: Serial

Podcast verslaving: Serial

Ik heb weer iets nieuws ontdekt. En zoals dat zo vaak gaat, ben ik dan in no time verslingerd. Zo ging het afgelopen week ook met dit: de podcast Serial.

Misschien dat niet iedereen weet wat een podcast is, daarom leg ik het even uit. Een podcast is eigenlijk niets anders dan een geluidsopname. Je kunt bijvoorbeeld een radioshow als podcast terugluisteren, maar er zijn bijvoorbeeld ook allerlei documentaires gemaakt die je kan luisteren op je computer, smartphone of iPod bijvoorbeeld.

Nu zit ik veel in de auto,  dus luister ik wel eens wat op m’n telefoon. En zo ontdekte ik ook Serial. Dat is eigenlijk een soort serie, maar dan als audiofragment. Het verhaal wordt verteld door een journaliste, die in een 15 jaar oude moordzaak duikt. Adnan zit een levenslange gevangenisstraf uit, maar heeft hij de moord wel gepleegd? De journaliste duikt in oude geluidsfragmenten, zoekt getuigen op van toe, telefoneert met Adnan in de gevangenis, enz. Zo neemt ze je helemaal mee in haar onderzoek. En ik zit er helemaal in! Er zijn al 10 afleveringen live, de 11e komt eraan (kan niet wachten!). Een aflevering duurt ongeveer 40 minuten, precies genoeg voor mij om van Almelo naar Apeldoorn te rijden. Zelfs in de file staan wordt op deze manier een stukje aangenamer :)

Neem een kijkje op de site van Serial, daar zie je alle fragmenten staan en kan je ze ook downloaden. Ik werk zelf met een ‘Podcast’ app (deze voor iPhone) en in die app kan je gewoon zoeken op allerlei podcasts. Voor Android ken ik zo even geen apps, maar even zoeken in de Play Store en je vindt er vast een!

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.