Pasta met aubergine

Pasta met aubergine

Het is wel weer eens tijd voor een fijn recept. En onder een fijn recept versta ik een gerecht dat uiteraard lekker is, maar wat ook een beetje snel en simpel te maken is. Gewoon zo’n lekker doordeweeksrecept zeg maar. En deze pasta voldoet daar aan!

Je hebt nodig: 1 aubergine – tagliatelle – handvol geraspte Parmezaanse kaas – bakje verse basilicum – knoflook – olijfolie. Snijd om te beginnen de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met flink wat zout en laat ze staan in een vergiet, zodat het vocht eruit trekt. Na een kwartiertje droogdeppen en samen met de knoflook mooi goudbruin bakken in wat olijfolie. Kook ondertussen de tagliatelle, scheur de basilicum in grove stukken en breng de aubergine op smaak met zout en peper. Meng de tagliatelle, aubergine, kaas en basilicum door elkaar, voeg nog even flink wat zout en peper toe en klaar is je maaltijd!

Je kunt de aubergine natuurlijk ook vervangen voor een courgette of een andere groente waar je van houdt. Meer lekkers vind je op www.allerhande.nl.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.