
Het is officieel en het voelt al helemaal zo: herfst. Dus tijd voor regenlaarzen en boswandelingen. En wat is er nou lekkerder na een boswandeling dan een echte paddenstoelentaart? Helemaal in de herfstsfeer! Een lekkere salade erbij en je bent klaar. Je hebt nodig: 1 blik super croissantdeeg (AH), olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, paar takjes rozemarijn, 400 gram gemengde paddenstoelen, 4 eieren, bakje ricotta, 75 gram geitenkaas, 150 g gerookt ontbijtspek en een springvorm om dit alles in te bakken.
1. Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg, druk de plakjes goed aan elkaar met wat water. Prik met een vorm wat gaatjes in het deeg. Even 10 minuten bakken, druk daarna het deeg plat met een lepel.
2. Verhit de olie en bak de gesnipperde ui met de knoflook. Voeg de rozemarijn en de paddenstoelen toe en bak mee. Iets laten afkoelen. Doe het mengsel in de springvorm.
3. Klopt de eieren los met de ricotta, geitenkaas en wat peper en zout. Schenk het over de paddenstoelen en verdeel het spek erover. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
Yamm!