Maak een woordwolk

Maak een woordwolk

Voor m’n werk had ik de tool Wordle al wel eens gebruikt. Om een woordwolk (of tagcloud) te maken voor een presentatie geloof ik. Maar ik had er nog niet aan gedacht dat je er ook zelf andere leuke dingen mee kunt doen! Maar gelukkig hebben wij meedenkende lezers :)

Zo werkt het

Verzamel woorden die jij associeert met een persoon, bedrijf of gebeurtenis. En vul ze in de Wordle tool in. Ik heb het in het voorbeeld voor Gewoon Leuker gedaan. Hoe vaker je een woord gebruikt, hoe groter die wordt weergegeven in de woordwolk. Voor meerdere woorden achter elkaar gebruik je “~” tussen de woorden. Bijvoorbeeld “gewoon~leuker”. Als je alle woorden hebt ingevoerd klik je op “Go” en je tagcloud wordt gemaakt. Je kan dan zelf nog kiezen welke vorm en kleuren je mooi vindt en klaar is je woordwolk.

Een woordwolk als persoonlijk cadeautje

Bewaar je woordwolk op je computer en print ‘m uit. Doe er een mooi lijstje om en je hebt een heel persoonlijk cadeau! Of gebruik het als felicitatiekaart, als uitnodiging of in een fotoboek bijvoorbeeld.

Oja: voor Wordle heb je Java nodig, maar op je Ipad werkt dat bijvoorbeeld niet goed. Dus kruip even achter je pc of laptop als je zo’n leuke tagcloud wilt maken!