Lipdub maken

Lipdub maken

Voor het vrijgezellenfeest van Ilse moesten we natuurlijk wel met iets origineels uit de hoek komen. En dat is wel gelukt, al zeg ik het zelf :) We hebben namelijk een lipdub opgenomen, met 10 meiden. Ik hoor je denken.. een lipdub, wat was dat ook alweer?

Lipdub als eigen videoclip

Een lipdub is een soort videoclip, waarbij je met een groep een liedje aankleedt. Het liedje voor Ilse was snel gekozen, dat moest natuurlijk Pink worden. En dus werd het heel toepasselijk ‘Raise your glass’. Met de hele groep ga je vervolgens de tekst verdelen en dan kan het oefenen beginnen. Iedereen krijgt een aantal regels tekst, handig om die even uit het hoofd te leren. Maar het allerbelangrijkste bij een lipdub is timing. De cameraman loopt namelijk achteruit met zijn camera en je moet precies op het juiste moment (als jij met jouw tekst aan de beurt bent) in beeld komen. En euh.. een lipdub wordt in 1 keer opgenomen en niet achteraf gemonteerd. Dus gaat het ergens mis? Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Voel je even een filmster

Het leuke van het maken van de lipdub is dat je met elkaar bezig bent een gave clip in elkaar aan het zetten. Helemaal als je een fanatieke groep hebt die er echt van wil maken is het een superleuke activiteit. En je vergeet echt even dat je gewoon (in ons geval) middenin in de stad loopt. Pas in het eindfilmpje zie je dat er best wat omstanders hun wenkbrauwen fronsten :-)

Het resultaat is superleuk geworden (bekijk hier ons filmpje!). Dus het is ook nog eens een hele leuke herinnering. Ook leuk om te doen met collega’s bijvoorbeeld, of een familie- of vriendinnendag. Wij hebben geregeld via PinkPepper,¬†maar als je even zoekt kan je op veel meer plaatsen met een lipdub aan de slag.

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.