
Inmiddels werkt vriendlief al een tijd niet meer bij Bolletje, maar die andere jaren verliepen altijd met goede voorraden kruidnoten en ander lekkers in de decembermaand, rechtstreeks uit de Bolletje fabriek. Via hem kom ik ook aan dit boek: Koken met kruidnoten – ‘Maak van de noot een deugd’. Zo grappig, een superleuk boek vol met grappige illustraties. Maar vooral: originele recepten.
Kruidnoten als ingrediënt
Want de grap van dit boekje is dat er gekookt en gebakken wordt met kruidnoten. Er staat bijvoorbeeld in hoe je zelf kruidnotenpasta maakt, voor op brood. Of hoe je kruidnotenpudding maakt, als dessert. Deze recepten zijn misschien nog niet eens zo baanbrekend. Maar wat dacht je van pompoensoep met kruidnoten? Of van pasta met mascarpone- en kruidnotensaus? Of een spinazieschotel waarin kruidnoten zijn gebruikt?
Origineel dus, en prima materie om een goede bestemming te vinden voor de kruidnoten die je na 5 december overhoudt.