Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde

Waarschijnlijk kennen de meesten van jullie het programma wel? Keuringsdienst van Waarde? Het is namelijk gewoon elke donderdagavond op televisie, op Nederland 3. Alleen zie ik het dan nooit. Maar het is een van mijn favorieten binnen Uitzending Gemist.

Vermakelijk meekijken met de verslaggevers van Keuringsdienst van Waarde

Ze noemen het zelf ‘huishoudjournalistiek’, dat vind ik wel een mooi woord ervoor eigenlijk. Want de vragen zijn zo simpel, dat je bijna denkt ‘dat spreekt toch voor zich?’ Maar dat is eigenlijk nooit zo. Want blijkbaar is onze wereld van de voeding zo complex geworden, dat niets meer simpel is. En dat we eigenlijk continu genept worden waar we bij staan. De laatste aflevering die ik zag ging over ‘kaas’, en de verschillen tussen jong, belegen en oude kaas. En hoe ‘flexibel’ daarmee wordt omgegaan. Ook boeiend vond ik de afleveringen over de tropische tong, en toegevoegd ijzer in cornflakes.

Nog een plus aan Keuringsdienst van Waarde is dat het fijne ‘korte snacks’ zijn, want een aflevering duurt nog geen half uur volgens mij. Het is vaak grappig, maar soms ook shockerend. Je wordt er in elk geval een bewustere consument van!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.