
Hoewel ik geen plek heb voor een moestuintje, vind ik het toch erg leuk om zelf wat fruit en groente te ‘verbouwen’ in mijn tuin. Dat doe ik dan gewoon in potten of in de border. Er zitten nu weer heerlijke frambozen aan de struik en ook de aardbeien beginnen te komen. Heerlijk om zo te eten, maar als er veel tegelijk rijp is, maak ik er gewoon jam van! En dat is echt supermakkelijk want je hebt alleen maar fruit en geleisuiker nodig. Je neemt evenveel suiker als fruit, doet het in een pannetje en laat het een paar minuten doorkoken. Vervolgens laat je het even afkoelen en doe je de hete jam in een luchtdicht afsluitbaar en vooral schoon potje (potje even in een pan met water koken, zo zijn alle bacteriën weg). Als je het potje vervolgens een paar minuten op z’n kop zet, gaat alle lucht eruit en heb je de jam als het ware gesteriliseerd.
Tot slot plak je er natuurlijk nog een superleuk zelfgemaakt label op! Ook mooi om cadeau te geven.