Handwerk in een modern jasje

Handwerk in een modern jasje

Bij mij om de hoek zit een nieuwe winkel, die ik al volop sponsor, namelijk: een Tesselschade-Arbeid Adelt winkel (in het kort TAA). Ik zie je denken, “wat voor winkel?” Ik vond de naam ook al erg bijzonder, maar wat me vooral opviel is dat je er zoveel ontzettend leuke dingen kunt kopen :-). Hippe handgemaakte kussens bijvoorbeeld, met een heel borduurwerk op de voorkant (liggen nu bij mij op de bank). Klinkt misschien degelijk of ouderwets, maar veel spullen zijn in een modern jasje gestoken. De maakster van mijn mooie kussens kwam ik toevallig tegen in de winkel. Deze mevrouw op leeftijd weet nog heel goed wat ‘ouderwets’ handwerken is. En de TAA wil al deze technieken graag behouden. Ze verkopen daarnaast ook de meer traditionele handwerk artikelen, die mijn moeder bijvoorbeeld weer meer kan waarderen, dus voor elk wat wils.

En je steunt ook nog eens een goed doel!

TAA winkels zijn opgericht voor een goed doel. TAA vindt het belangrijk dat vrouwen economisch zelfstandig zijn. Daarom biedt deze vereniging ondersteuning aan vrouwen die een opleiding willen volgen, maar dit zelf niet kunnen betalen. Deze vrouwen worden daarmee geholpen door de vrouwelijke vrijwilligers van de TAA vereniging. Er zijn inmiddels acht winkels (in Amsterdam, Breda, Dordrecht, ‘s-Gravenhage, Haarlem, Leiden, Naarden-Vesting (Het Gooi) en in Enschede. Dus zit er één bij je in de buurt, neem eens een kijkje!

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.