Gratis boeken lezen met de Vakantiebieb

Gratis boeken lezen met de Vakantiebieb

Van onze lezers kregen we al een paar keer de tip voor de Vakantiebieb. Gisteren heb ik de app daarom maar even op m’n iPad gezet. En eerlijk is eerlijk – het is een heel goed en sympathiek initiatief van de Nederlandse bibliotheken. In de vakantieperiode kan je namelijk heel veel leuke, gratis boeken lezen op je tablet of smartphone.

Gratis boeken downloaden in de vakantie

Je hoeft geen lid te zijn van een bibliotheek om de app te gebruiken. Alleen de app even downloaden en je gegevens invullen. Je kunt dan meteen in de boekenlijst kijken voor leuk leesvoer. Ik had gedacht dat er misschien een handvol boeken in zouden staan, maar het zijn er heel veel! En ook nieuwe boeken. Ook ‘Voor jou‘ bijvoorbeeld, waar Ilse vorige week over schreef. En ‘het Rosie Project‘ en ‘Toen ik je zag‘ – beide aanraders die ik eerder dit jaar las. En er staan ook kinderboeken op en taalgidsen bijvoorbeeld.

Is er dan geen maar? Ja, eentje. Het idee van de Vakantiebieb is namelijk dat je in de vakantieperiode gratis kan lezen. De app is dus ‘geopend’ tot en met 31 augustus. Dus deze maand kan je nog even lekker lezen. Maar vanaf 1 september verdwijnen de boeken weer uit je digitale boekenkast. En dan is het weer wachten tot de volgende vakantie.

De app Vakantiebieb is gratis te downloaden, hierzo voor iPhones & iPads. En hierzo voor Android smartphones en tablets.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.