Goodreads: een app voor al je boeken

Goodreads: een app voor al je boeken

Dit is zo’n app die ik eigenlijk al 15 jaar geleden had willen hebben. Maar ja, toen hadden we nog Nokia 3310’s en zo. Weet je nog? :-) Maar mijn geheugen is soms echt een zeef en daarom ben ik dol op manieren waarop ik dingen kan bewaren en opslaan. Zoals.. een boekenlijst. Maar bij gebrek aan een handig een systeem is dat dus nooit gebeurd. Maar… beter laat dan nooit, ik ben inmiddels begonnen met de app Goodreads. Doe je mee?

Boekenlijst, tips en reviews op Goodreads

Ik ben vrienden en familie al heel actief aan het overhalen dat zij ook Goodreads gaan gebruiken. Want ik vertrouw heel erg op de leestips van anderen (vandaar dat ik nog wel eens op Twitter een oproep doe). Maar het leuke van Goodreads is dat je er historie mee opbouwt. Want als je een boek hebt gelezen zoek je ‘m even op in de app en je geeft een beoordeling met sterren. En als je dat wilt schrijf je er nog een korte toelichting bij. Zo onthou je welke boeken je hebt gelezen. En je kan een wishlist aanmaken op basis van beoordelingen van anderen. Zo zie je elke keer weer nieuwe boeken voorbij komen.

Het fijne van Goodreads is dat je het gewoon op je computer kunt gebruiken, of dat je een app kan downloaden. Je koppelt het snel met Facebook, dus je bent zo ingelogd. Zo vind je ook andere vrienden die Goodreads gebruiken.

De app is gratis. Je vindt ‘m hier voor Android en daar voor iPhones.

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.