DIY Plafondlamp maken

DIY Plafondlamp maken

Nog niet zo lang geleden schreef ik over de vrolijke snoeren van Snoerboer.nl. Deze blog, weet je nog? Een leuke webshop waar je snoeren kunt kopen in kekke kleurtjes en motiefjes. En ik schreef ook dat ik zelf nog wel eens zo’n lamp zou willen maken, heel ambachtelijk :) Nou, ik ben gehoord! Want Snoerboer las m’n blog en stelde voor een DIY (do-it-yourself) kit te sturen, zodat ik mijn kunsten eens kon vertonen. Dus hierbij mijn eigen originele, homemade tutorial, om je eigen plafondlamp te maken. En euh.. krijg je de kriebels om ook aan de slag te gaan? Je kan zo’n DIY pakket van Snoerboer winnen.

Win je eigen DIY plafondlamp

Je hebt nu gezien dat het mij is gelukt, dus jij kan het ook zeker! Namens Snoerboer mogen we een lezer blij maken met: 2 meter van je favoriete snoer, een porseleinen fitting en een witte plafondkap. Kan je zelf mee aan de slag dus!

Helaas je kunt niet meer meedoen, Marijn wint deze set. Gefeliciteerd!

En dan nu: aan de slag

Wat heb je nodig?

* Een snoer, voor deze lamp heb ik “Paddestoel” gebruikt.
* Een fitting, bijvoorbeeld deze witte van porselein
* Een plafondkapje, ik heb de Cablecup gebruikt, heel handig te monteren omdat ie flexibel is
* Een lamp, die zijn er in allerlei vormen en maten (wel even de juiste maat voor de fitting kiezen)

En verder: plakband, een striptang, een spanningzoeker en een schaar

Stap-voor-stap instructie

Op de foto’s zie je hoe ik het stap voor stap heb aangepakt. Met hulp van de iPad zoals je ziet. Want de instructiefilmpjes van Snoerboer zijn grappig, maar vooral ook erg handig. Ik heb keurig de instructies opgevolgd en inmiddels hangt de lamp in de gang. Nog gaver is eigenlijk als je zo’n mooi hoog plafond hebt, dan is het effect met zo’n gekleurd snoer nog leuker.

Plafondlamp maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Reactie
Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.