Buitengewone varkens

Buitengewone varkens

Ik ben verliefd geworden op de Buitengewone Varkens. Al een tijdje geleden trouwens, dankzij mijn moeder :) Zij ontdekte dit fantastische initiatief: een paar echte liefhebbers die de varkenshouderij op de kop willen gooien. En het anders willen doen: lekker, gezond en eerlijk. Met varkens die gewoon lekker buiten leven en in de modder rollen.

Wat zijn Buitengewone Varkens?

Varkens die hun hele leven buiten zijn en daarvoor alle ruimte hebben. Lekker wroeten, spelen en luieren. Ze leven in familiegroepen en kunnen ’s nachts slapen in een hut met stro. Uiteindelijk worden ze wel geslacht, maar dan heb je wel eerlijk vlees. En ja, dat vlees is duurder dan het ‘gewone’ vlees in de supermarkt. Maar je weet waar het vandaan komt, dat de varkens het goed hebben gehad en dat de boer een eerlijke prijs betaald heeft gekregen.

Investeren in ruil voor eerlijk varkensvlees

De initiatiefnemers van Buitengewone Varkens zijn afhankelijk van mensen die in het concept geloven en daaraan bij willen dragen. Hoe? Door te investeren. Jij legt geld in, en daar krijg je uiteindelijk een heel mooi vleespakket voor terug en je kunt naar evenementen die ze organiseren. En ga daar ook echt eens naartoe (ook leuk met de kids!). Het is zo leuk om die varkens te zien! En om naar het verhaal te luisteren. Want het verbindt enorm. En: het vlees is heerlijk!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.