Bijles of oppas?

Bijles of oppas?

Je ziet steeds meer initiatieven waarbij buren, kennissen of gewoon onbekende mensen elkaar helpen. De kunst is alleen om elkaar te vinden, maar daar komen gelukkig steeds meer handige sites voor. Zo schreven we bijvoorbeeld al eens over Thuisafgehaald, waarbij je eten kunt afhalen van thuiskoks, als je zelf te weinig tijd (of zin :)) hebt om te koken. Slim bedacht, je helpt elkaar een handje en vaak levert het ook nog eens leuke nieuwe contacten op!

Marktplaats voor diensten

Via via stuitten we ook op Care.com. Die valt ook in dat straatje, maar is weer niet iets anders. Het is namelijk een soort marktplaats, maar dan voor diensten. Dus in plaats van dat je je oude tafel of televisie te koop zet, kan je je aanbieden als dierenoppas of als nanny bijvoorbeeld. En als jij wel hulp kunt gebruiken kan jij weer iemand in de buurt zoeken die bijles wiskunde wil geven, op de kinderen wil passen, de tuin wil bijhouden of een handje wil helpen in het huishouden. Handig!

Zelf een match zoeken

Het is dus eigenlijk een platform waar aanbod en vraag elkaar kunnen vinden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk om een match te vinden. Maar dat geldt voor beide kanten gelukkig. Helemaal als je langer met iemand zou willen werken, moet het immers wel klikken. Je zoekt op postcode en dan vind je een hele rits met profielen van mensen die een (bij)baantje zoeken. Die profielen zijn best uitgebreid trouwens, dat maakt het zoeken makkelijker. En als het je wat lijkt kan je direct contact opnemen.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.